Blijf bij je bevrijder

Minisymposium Rochus Zuurmond

Vrijdag 25 november Rotterdam

Zo kan theologie ook zijn. Een kritische wetenschap die het stof van eeuwen wegblaast van oeroude teksten. Heilige huisjes en onheilige vooroordelen sneuvelen. De machten en goden van deze tijd, of ze nu christelijk heten of niet, Rochus Zuurmond (1931-2020) gaat ze te lijf op basis van een fenomenale kennis van de Bijbel en hoe die de eeuwen door is uitgelegd.

Onlangs verscheen ‘Blijf bij je bevrijder’, door Herman Meijer, over Rochus Zuurmond. Aanleiding voor een minisymposium over zijn werk. Zuurmond was hoogleraar Bijbelse Theologie aan de UvA, een uiterst scherpzinnig theoloog, die altijd doorvroeg op het thema ‘macht’: wie heeft het voor het zeggen? Welke (on)geesten waaien er in de samenleving? Wie of wat bedoelen we als we het over ‘God’ hebben? Het minisymposium gaat over de actualiteit van Zuurmonds benadering: wat zijn de aanknopingspunten voor ons vandaag?

Sprekers:

-Herman Meijer (architect, politicus en auteur)

-Ilke Jacobs (theoloog en uitgever bij VU University Press)

-Marco Visser (predikant en postdoc onderzoeker aan de Protestantse Theologische Universiteit)

Vrijdag 25 november 15:00 – 17:00 uur

Pauluskerk Rotterdam (Mauritsweg 20, 5 min. lopen vanaf CS)

Toegang gratis, er is een inzameling voor het werk onder ongedocumenteerden en daklozen in de Pauluskerk.

Aanmelden niet verplicht, wel graag via m.visser@pthu.nl

Lees hier intussen vast de recensie van Blijf bij je bevrijder door Bert Altena: https://www.nieuwwij.nl/opinie/recensie-van-blijf-bij-je-bevrijder-theologisch-portret-van-rochus-zuurmond/